Pogoji poslovanja
BV Maziva d.o.o.
Your Cart

Pogoji poslovanja

Z uporabo te spletne strani se obiskovalec oziroma potrošnik strinja s splošnimi pogoji poslovanja. Obiskovalec ki bo vnesel kakršnekoli podatke je obvezan vnašati samo točne in resnične podatke, informacije, gradiva, itd.. Netočne in neresnične podatke bomo obravnavali kot zlorabo, in jo predali ustrezni pravni službi. Podatke pridobljene preko spletnih obrazcev in naročil, bomo uporabili le v namene poslovanja podjetja BV Maziva d.o.o.. Splošni pogoji poslovanja v nadaljevanju obravnavajo delovanje spletne trgovine bvmaziva.com, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Pravila poslovanja veljajo tudi za vse ostale nakupe pri podjetju BV Maziva d.o.o., ki niso opravljeni preko spletne trgovina, ampak na druge načine (npr. preko telefona, e-pošte, osebno v podjetu ipd.).


Sistem komunikacije in obveščanje:

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila
 • pošiljatelj bo jasno razviden
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne
 • vidno predstavljen bo način odjave od prejemanja oglasnih sporočil
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrečno spoštoval


Naročila:

Željeno blago naročite elektronsko preko spletnega kataloga oz. naročilnice, preko e-poštnega naslova: prodaja@bvmaziva.com ali preko telefona na podlagi cenika. Podatki o sklenjeni pogodbi oziroma o oddanem naročilu so shranjeni pri podjetju BV Maziva d.o.o. Pogodba se lahko sklene v slovenskem jeziku. Pogodbo oziroma naročilo lahko sklenete po telefonu, elektronski pošti ali internetu, preko spletne trgovine. Popravke ali dodatke k naročilu nam lahko pošljete po elektronski pošti ali telefonu v roku dveh ur od oddaje naročila.Registriranje uporabnika - kupca:

Za nakup v spletni trgovini bvmaziva.com registracija uporabnika ni nujno potrebna, je pa zaželena. Ob registraciji na bvmaziva.com obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane registrirani uporabnik portala bvmaziva.com in pridobi pravico nakupa v spletni trgovini bvmaziva.com. Tako ob registraciji preko spletne strani, kot preko socialnega omrežja Facebook se ob vsakem oddanem naročilu strinjate s prejemanjem promocijskih obvestil preko e-maila, na katera se lahko tudi odjavite in ponovno prijavite.


Postopek nakupa:

1. Potrditev naročila: pri oddaji naročila (košarice), je omogočen pregled celotnega naročila pred samo oddajo naročila. Spremenite lahko količino željenih artiklov, prav tako je mogoče dodati ali odstraniti artikle.

2. Oddaja naročila: po oddaji naročila potrošnik prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V sporočilu je naveden povzetek naročila in vse potrebne informacije za kupca o postopku nadaljnjega poteka nakupa. Sporočilo velja kot informativni predračun. V tem koraku ima potrošnik v roku ene ure možnost preklicati naročilo.

3. Naročilo potrjeno: če potrošnik naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov ter naročilo potrdi, oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko ali ga kontaktira preko elektronske pošte. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

4. Predračun in plačilo: ponudnik na tej stopnji izda dokončni predračun. V primeru, da je potrošnik izbral plačilo pri dostavi blaga, bo ponudnik počakal z nadaljnjim posredovanjem blaga, dokler ne prejme potrdila o plačilu izdanega predračuna. Rok za plačilo predračuna je 3 delovne dni. V drugih primerih velja plačilo naročila ob prevzemu.

5. Prevzem oz. dostava blaga: ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, dostavi ali odpošlje blago in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.


Plačilni pogoji:

 • z gotovino ali kartico ob prevzemu
 • gotovinsko plačilo na sedežu podjetja
 • s plačilnim nalogom (po predračunu), na transakcijki račun podjetja BV Maziva d.o.o.
 • preko sistema PayPal

Dostava in prevzem naročila:

Rok dobave blaga je viden v vsakem artiklu v opisu. Podjetje BV Maziva d.o.o. v obljubljenem roku zapakira in odpošlje blago s priloženim originalnim računom in morebitnimi navodili, če jih je proizvajelec priložil. Dostava blaga je mogoča samo v Republiki Sloveniji.

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku, razen v primerih višje sile, ko je otežena dostava (poplave, žled ipd).

 Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je DPD. Pri dostavi vas kurir kontaktira na telefonsko številko, ki ste jo navedli ob oddaji naročila in vas obvesti o prispelem paketu, ter vam ga dostavi na naveden naslov ob oddaji naročila.

Dodatni stroški pošiljanja za uporabnika lahko nastanejo v primeru, da uporabnik želi vrniti blago in le-to pošlje "po povzetju". Takšnih pošiljk ne sprejemamo saj podjetje nima možnosti ugotoviti napake pri samem produktu, potrošnik pa bo v takem primeru dobil pošiljko vrnjeno za kar se zaračunava določen znesek (glede na težo pošiljke), ki se zaračuna s strani DPD.


Strošek dostave:

Strošek dostave paketa je 3,20€ + DDV za paket.


Vračila in menjave blaga:

Kupec ima pravico, da v maksimalno šestdesetih (60) dneh od izdaje dobavnice, ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba za to navajati razloge. O nameravanem vračilu mora potrošnik pisno obvestiti ponudnika najkasneje v 60 dneh od prejetja blaga, in sicer na kontaktni e-naslov info@bvmaziva.com, blago pa vrniti v nadaljnjih 14 dneh. Blago mora v tem roku biti vrnjeno ponudniku preko prevoznika ali osebno v poslovalnici prodajalca. Blago mora biti nepoškodovano, zaprto in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno, ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bila za to kriva stranka. Glede na to, da je embalaža sestavni del izdelka, je slednjo ob morebitnem vračilu prav tako potrebno vrniti v prvotnem stanju, v kakršnem je bila v trenutku prevzema izdelka (nepoškodovana, zaprta in v nespremenjeni količini).

V primeru, da se ob vračilu blaga ne vrne embalaža, ki je sestavni del izdelka, jo mora kupec po pozivu prodajalca v roku  sedmih (7) dni plačati po tržni ceni, ki je veljala ob nakupu blaga. Za plačilo stroškov vračila blaga, ki ga kupec ne pošlje preko prevoznika, je odgovoren kupec.

Kupec mora blago vrniti na naslov poslovne enote, ki mu je izstavila dobavnico.

Pravica do različne vrednosti dobropisa glede na rok vračila blaga:

ROK VRAČILA BLAGADO 14 DNI OD IZDANE DOBAVNICE
OD 15 DO 30 DNI OD IZDANE DOBAVNICE
OD 31 DO 45 DNI OD IZDANE DOBAVNICE
OD 46 DO 60 DNI OD IZDANE DOBAVNICE
VIŠINA PRIZNANEGA DOBROPISA V PRIMERU PLAČANE KUPNINE VRNJENEGA BLAGA 
DOBROPIS V VREDNOSTI CELOTNE KUPNINE VRNJENEGA BLAGA
DOBROPIS V VIŠINI 70 % OD PLAČANE KUPNINE VRNJENEGA BLAGA
DOBROPIS V VIŠINI 50% OD PLAČANE KUPNINE VRNJENEGA BLAGA
DOBROPIS V VREDNOSTI 20% OD PLAČANE KUPNINE VRNJENEGA BLAGA

Po poteku šestdesetih (60) dni od strankinega prevzema blaga, ponudnik BV Maziva d.o.o vračil ne sprejema več.

Ponudnik BV Maziva d.o.o. se zavezuje, da bo v štirinajstih (14) dneh po prejemu vrnjenega blaga izdal dobropis ali prejeta plačila vrnil potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje BV Maziva d.o.o. zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Stranka nima pravice do vračila izdelkov iz posebnih naročil (ki niso na zalogi, originalni deli itd.), razen če je s ponudnikom dogovorjeno drugače.

Ponudnik ne sprejema vračil v naslednjih primerih:

 • blago iz posebnega naročila
 • blago je originalen izdelek
 • blago, prodano v akcijski ponudbi
 • blago, ki ni bilo zapakirano v originalni embalaži
 • poškodovano blago ali poškodovana embalaža
 • blago s sledovi montaže
 • blago, ki ga stranka ni kupila pri ponudniku
 • sledi sprememb na blagu
 • blago, ki ni v skladu s pogodbo
 • blago z odstranjenim tovarniškim pečatom (elektronski deli, krmilne enote motorja, kontrolni moduli, računalniki, zračne blazine, ključi ... itd.). 

Vračila za pravne osebe:

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev. Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh ali vračila kupnine kot to velja za potrošnike (fizične osebe).


Vračilo poškodovanih pošiljk:

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora potrošnik sprožiti postopek reklamacije pri DPD oz. kurirski pošti, ki je dostavila paket. To storite tako, da pokličete DPD (brez da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik. Skupaj s podjetjem DPD bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.


Ponudba:

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine bvmaziva.com ažurira in spreminja pogosto in hitro. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.


Garancija:

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko potrošnik kontaktira BV Maziva d.o.o., ki bo zagotovil ažurno informacijo.


Stvarne napake:

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančenje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje na naš naslov, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

BV Maziva d.o.o. ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po tem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

 

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom
 • vrne znesek kupnine

 

Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora podjetje čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi iz 37. in 38. člena tega zakona.

BV Maziva d.o.o. mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilost pri opravljeni storitvi sporen.


Pravno varstvo:

Za ostale pogoje, ki niso navedeni v splošnih pogojih poslovanja, veljajo določila po veljavni ustrezni zakonodaji.


Prijava na novice, obveščanje po elektronski pošti:

S klikom na gumb "PRIJAVA" uporabnik potrjuje, da je seznanjen s pogoji uporabe spletne strani bvmaziva.com, kateri vključujejo spremljanje uporabnikovih aktivnosti in zanimanja z namenom zagotavljanja personaliziranih vsebin in ponudb opisanih v teh pogojih poslovanja in daje izrecno privolitev, da lahko podjetje BV Maziva d.o.o. vpisane osebne podatke obdeluje z namenom ugotavljanja zanimanja za rešitve, storitve in produkte podjetja BV Maziva d.o.o., ter kontaktiranja v zvezi preko elektronske pošte ali telefona, ne glede na to ali so vezani na GDPR ali ne.

Uporabnik tudi potrjuje, da je seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi podatki, ter da lahko svoje dovoljenje kadarkoli pisno prekliče na elektronskem naslovu info@bvmaziva.com.


Shranjevanje in varovanje podatkov:

Prodajalec skladno z zakonom shranjuje vse pogodbe sklenejene na daljavo na svojem elektronskem naslovu, prav tako pa ima varnostno kopijo za le-te v svojem arhivu. V kolikor naročnik želi vpogled v sklenjeno pogodbo, lahko poda prošnjo za to preko elektronske pošte na info@bvmaziva.com. Ponudnik se zavezuje da bo poslal pogodbe v roku 8 delovnih dni.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.


Pravno obvestilo:

Vsebine, objavljene na spletnih straneh bvmaziva.com, so last podjetja BV Maziva d.o.o. in dobaviteljev ter se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Podjetje BV Maziva d.o.o. se bo trudilo, da bodo spletne vsebine točne in ažurne, in ni odgovorno za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Niti podjetje BV Maziva d.o.o. niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani zato ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Prav tako si podjetje BV Maziva d.o.o. pridržuje pravico do sprememb vsebine na spletni strani.


Pritožbe in spori:

BV Maziva d.o.o. spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. BV Maziva d.o.o. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, potrošnik lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@bvmaziva.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Podjetje BV Maziva d.o.o. bo v petih delovnih dneh potrdilo, da je prejelo pritožbo, sporočilo kupcu, kako dolgo jo bo obravnavalo in ga vseskozi obveščalo o poteku postopka.

BV Maziva d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si BV Maziva d.o.o. po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Pritožbo je potrebno pisno poslati na sedež podjetja (BV Maziva d.o.o., Mladinska ulica 7, 8250 Brežice).

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.


Izvensodno reševanje potrošniških sporov:

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. BV Maziva d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

  

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

Za izboljšanje vaše izkušnje brskanja in funkcionalnosti našega spletnega mesta uporabljamo piškotke. Več o njih si lahko preberete v Politika rabe piškotkov.